Jdi na obsah Jdi na menu

MIKROJEHLIČKOVÁNÍ

     mikrojehlickovani-1.jpg

Mikrojehličkování nebo také Microneedling či kosmetická mezoterapie je miniinvazivní ošetření, které v sobě unikátním způsobem spojuje aplikaci aktivních regeneračních látek a mikroskopického narušení tkáně pomocí velice jemných jehliček. Metoda je založena na samoobnovovací schopnosti regenerace pokožky.

 

ÚČINKY NA PLETI

  • Dochází ke stimulaci tvorby kolagenu a elastinu, tím se pleť vypíná, vrásky se vyhlazují, kontury obličeje se zpevňují.
  • Pomáhá sjednotit barvu pleti, zbavit se jizviček a skvrn po akné. Redukuje zvýšenou pigmentaci. Odstraní našedlý unavený tón pleti a rozzáří.
  • Reliéf pokožky se zjemní, póry se stáhnou. Snižuje viditelnost jizev

 

PRŮBĚH OŠETŘENÍ

Před samotným Mikrojehličkováním se pokožka očistí, odezinfikuje a v případě potřeby aplikuje znecitlivující krém. Díky tomu je ošetření zcela nebolestivé.

Používá se jednorázová sterilní hlavice s mikrojehličkami, která umožňuje nastavení hloubky vpichu. Jehličky během ošetření pulsně pronikají kolmo do pokožky a vytvářejí v hlubších vrstvách mikrotraumata.

Současně je jehličkami do těchto vrstev zaveden koktejl aktivních látek s kyselinou hyaluronovou.

 

NÁSLEDNÁ PÉČE O PLEŤ

Po Mikrojehličkování je pokožka zarudlá a teplá. Zarudnutí mizí individuálně, obvykle po dvou hodinách až dvou dnech.

První den po ošetření je třeba pokožku natřít krémem dle doporučení, v dalších dnech je možno používat obvyklou kosmetiku. Make-up lze aplikovat po 72 hodinách od ošetření.

Je bezpodmínečně nutné po celou dobu kúry a hojení používat krém s minerálním ochranným faktorem a 14 dní po aplikaci se vyhýbat aktivnímu slunění a soláriu. 24 hodin po ošetření nenavštěvovat saunu a bazén.

 

DOPORUČENÁ FREKVENCE OŠETŘENÍ

Proces samoobnovy kůže je bezprostředně po ošetření teprve nastartovaný a následně bude probíhat přibližně čtyři až šest měsíců. Pro maximální výsledek je potřeba procedúru opakovat alespoň 3x s odstupem cca 1 měsíc.

 

KONTRAINDIKACE

Důležité je, aby byla kůže před Microneedlingem zdravá, bez známek akutního zánětu. V době ošetření by neměla probíhat žádná viróza nebo bakteriální infekce. Dalšími kontraindikacemi jsou onkologické onemocnění, porucha srážlivosti krve, onemocnění srdce, cukrovka, autoimunitní onemocnění, těhotenství, akné v aktivní fázi.